Колеги, може ли някой да сподели :снощи вкарах колата в гаража , а сутринта се качвам да запаля и тя не ще !!! Ток има , стартер върти , а не пали- не ми показва индикация за нещо нередно ! Възможно ли е от свещи ? Или компа да се е прецакал.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Alfa166 - 2.4 JTD
Collapse
X
-
Re: Alfa166 - 2.4 JTD
Първоначално публикувано от ico_21фабрично е без аларма и затова се чудя от къде да тръгна и да търся причината. колата е напълно обслужена в Италия , но не попитах дали са сменяни свещите. Възможно ли е да изгорят по-вече от една изведнаж ?'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Когато подадеш на контакт до 1 сек. трябва да изчезне ключа. После след около 4-5 трябва да изчезен инжектора. Значи системата е ОК.
Пиши дали изчезва инжектора.
По отношение на свещите на съм убеден, че в топлото ще запали без тях. Може да пробваме ня накоя ЖТД сутринта да и махмене куплунга от релето и да видим какво ще стане. Колкото и да е малко подгряването има значение. Това е според мене. Не гарантирам, че съм прав.
Аз на скоро имах такъв проблем и се оказа в блока за управление на подгряването. Маллко потупване и се оправи.
Comment
-
Не е от подгряването 100%. В тея жеги свещите въобще не играят, а дори и да не бачкат всички, пак няма да е проблем паленето.
За да не запали дизелът, значи не постъпва нафта по една или друга причина, така си мисляСлед като няма фабрична аларма, да не е гъбясал горивният филтър от вода в нафтата нещо и да не пропуска
Една диагностика би хвърлила малко светлина по случая_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Alfa166 - 2.4 JTD
Ники , а какво означава , че е станало след като не изчезва инжектора ???? Да не се е прецакала нафтовата помпа ? Махнах горивният филтър и дадох контакт - помпата от резервоара блъска здраво , значи нещо след горивният , но какво ще е днес ще я качвам на диагностика.
Comment
-
Re: Alfa166 - 2.4 JTD
Първоначално публикувано от ico_21Ники , а какво означава , че е станало след като не изчезва инжектора ???? Да не се е прецакала нафтовата помпа ? Махнах горивният филтър и дадох контакт - помпата от резервоара блъска здраво , значи нещо след горивният , но какво ще е днес ще я качвам на диагностика.
Може много неща да са.sigpic
Comment
-
при мен нещеше да пали, защото стартера въртеше мноооого бавно и ако запалеше на кътни зъби хвърляше черен дим, след ремонт на стартера всичко се оправи като с магическа пръчка.Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8
Comment
Comment